De viatge amb el T-10 de la Bòbila

T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes. L’itinerari del “Club de lectura T-10” combina lectures, tertúlies, còmics, butlletins, xerrades o pel·lícules. És una proposta de 10 excursions lectores, 10 mirades diferents del lloc.

Després dels viatges literaris que hem fet a la ciutat de Nova York, a l'Europa Central, també anomenada Mitteleuropa i a Rússia, al peculiar humor anglès; o a les illes literàries, ens dirigim a la frontera i saltem a banda i banda..., entrem en el cor de la família, a la novel·la llatinoamericana actual, a la part fosca de França a la ciència-ficció,Infància i l'adolescència. I ara, Al marge: la mirada de l'outsider. Ens acompanyes?

dimecres, 17 de maig del 2017

Ryszard Kapuscinski

Ryszard Kapuscinski (Pinsk, Biel·lorrússia, llavors Polònia, 1932 - Varsòvia, 2007) va ser un periodista, historiador, escritor, assagista i poeta polonès.
Als disset anys va publicar poemes seus a la revista Avui i demà, i el 1953, va ingressar al Partit Comunista del seu país ; es va llicenciar en Història a la Universitat de Varsòvia tres anys després.
Acabats els estudis, va començar a treballar com a periodista, i emprengué els seus primers viatges: a la Xina, la Índia, Pakistan i Afganistan des d'on envia els seus primers reportatges. El seu èxit comença amb el viatge al Congo el 1958 durant la guerra civil. A partir d'aquest moment, els seus reportatges d'Àfrica, Àsia i Sudamèrica van ser molt valorats. El 1968, va ser anomenat corresponsal de l'Agència de Premsa Polonesa a l'estranger. Va col·laborar a Time, The New York Times, La Jornada i Frankfurter Allgemeine Zeitung. Des del 1962, va compaginar les col·laboracions periodístiques amb l'activitat literària i va exercir com a professor en diferents universitats. Va ser professor de la Fundación Nuevo Periodismo Iberoamericano, creada i presidida per Gabriel García Márquez.
Va rebre nombrosos honors i premis, com el Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats l'any 2003, i doctorats Honoris Causa per moltes universitats. Va ser també membre de l'Acadèmia Europea de les Ciències i les Arts.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada