De viatge amb el T-10 de la Bòbila

T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes. L’itinerari del “Club de lectura T-10” combina lectures, tertúlies, còmics, butlletins, xerrades o pel·lícules. És una proposta de 10 excursions lectores, 10 mirades diferents del lloc.

Després dels viatges literaris que hem fet a la ciutat de Nova York, a l'Europa Central, també anomenada Mitteleuropa i a Rússia, al peculiar humor anglès; o a les illes literàries, ens dirigim a la frontera i saltem a banda i banda..., entrem en el cor de la família, a la novel·la llatinoamericana actual, a la part fosca de França a la ciència-ficció,Infància i l'adolescència. I ara, Al marge: la mirada de l'outsider. Ens acompanyes?

dilluns, 16 de març del 2015

¡Noticia bomba! d'Evelyn Waugh


Dimecres, 18 de març de 2015. A les 7 de la tarda. Tertúlia 

Vuitena parada del nostre viatge literari cap a l'humor anglès.   

En aquesta ocasió l'obra escollida és ¡Notícia bomba! d'Evelyn Waugh;  Scoop n'és el títol original. Considerada una de les obres més representatives sobre el  periodisme anglès de l'època, anys 30 del segle XX.

La trama de la novel·la està basada en una experiència real de quan Evelyn Waugh va treballar per un diari anglès com a enviat especial, per tal de cobrir la inesperada invasió d’Abisinia, a la novel·la, la fictícia Ismailia. De la mà del personatge William Boot, Waugh presenta al lector personatges estrafolaris i situacions absurdes i delirants.
  
Al llarg de la l'obra observem com l’autor pren el món del periodisme com  a diana cap a on dirigir els dards plens d'ironia i sarcasme.   

Com a curiositats relacionades amb la novel.la. Al 1972 la BBC va   emetre un serial basat en la novel·la, i al 1987 es va produir una   adaptació cinematogràfica sota la direcció de Gavin Millar. 

A continuació, us deixem un enllaç a un article que  ofereix una molt bona dissecció de l'obra. Eveleyn Waugh, "Noticia  bomba". [El Guijarro Blanco, 4 d'octubre de 2009]

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada