De viatge amb el T-10 de la Bòbila

T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes. L’itinerari del “Club de lectura T-10” combina lectures, tertúlies, còmics, butlletins, xerrades o pel·lícules. És una proposta de 10 excursions lectores, 10 mirades diferents del lloc.

Després dels viatges literaris que hem fet a la ciutat de Nova York, a l'Europa Central, també anomenada Mitteleuropa i a Rússia, al peculiar humor anglès; o a les illes literàries, ens dirigim a la frontera i saltem a banda i banda..., entrem en el cor de la família, a la novel·la llatinoamericana actual, a la part fosca de França a la ciència-ficció,Infància i l'adolescència. I ara, Al marge: la mirada de l'outsider. Ens acompanyes?

dissabte, 30 de juny del 2012

De Nova York a la Bòbila

I això és tot!

Al juliol de 2011 recollíem l'itinerari del "T-10" De la Bòbila a Nova York amb T-10  i obríem el període per apuntar-se al 'nou club de lectura'. Un any després, els 10 viatges s'han acabat.

La parada a les "Històries de Nova York" d'Enric Gonzàlez va ser la última.

Fotos: Diari Ara

Hem viatjat a Nova York de la mà d'escriptors, cineastes i blocaires diversos que ens han ajudat a passejar, mirar i gaudir la ciutat des de diferents punts de vista.

Edith Wharton, E. L. Doctorow,  Philip Lopate, Woody Allen, Will Eisner, Colm Tóibín, Paul Auster, Enric González, E. B. White,...


Hem fet pinya amb tots ells i amb el recolzament del grup i la lectura personal cadascú s'ha enlairat on ha volgut fins a trobar el seu propi observatori. Hem estat un grup de 19 persones més un aprenent de guia que hem compartit, ara uns, ara uns altres, les 10 excursions lectores programades.

Hem tingut enviats especials al Nova York virtual que ens han fet arribar propostes suggerents.


No direm que hem tocat el cel de Nova York perquè està molt alt però, a vegades, ens ho ha semblat. Sempre hem tocat de peus a terra però gràcies a la lectura i a la proposta del "T10", hem passejat per la història i la geografia de la ciutat de Nova York amb tanta o més intensitat i emoció que quan ho fem a la nostra pròpia ciutat o realitat.

Ai, la lectura...! Què tindrà...? Gràcies a tots per haver compartit la vostra 'lectura' personal amb el grup, això enriqueix. I ara, esteu atents!! Aviat la Biblioteca la Bòbila us proposarà un nou itinerari lector  per la propera temporada del Club de lectura T-10.



Tant de bo ens retrobem i comencem un altre viatge.

Bon estiu a tothom! 
I bona lectura!!


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada