De viatge amb el T-10 de la Bòbila

T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes. L’itinerari del “Club de lectura T-10” combina lectures, tertúlies, còmics, butlletins, xerrades o pel·lícules. És una proposta de 10 excursions lectores, 10 mirades diferents del lloc.

Després dels viatges literaris que hem fet a la ciutat de Nova York, a l'Europa Central, també anomenada Mitteleuropa i a Rússia, al peculiar humor anglès; o a les illes literàries, ens dirigim a la frontera i saltem a banda i banda..., entrem en el cor de la família, a la novel·la llatinoamericana actual, a la part fosca de França a la ciència-ficció,Infància i l'adolescència. I ara, Al marge: la mirada de l'outsider. Ens acompanyes?

dilluns, 11 de juny del 2012

"La Llumanera de Nova York"

Aquest cop, un suggeriment de Maria Rosa: el bloc La llumenera . La pàgina té dues virtuts: d'una banda és un homenatge a la revista catalana que es va publicar a la ciutat dels gratacels a finals del segle XIX. Si no la coneixeu és tot un descobriment. L'autor d'aquesta pàgina ens explica el perquè del nom:  

La Llumanera de Nova York va ser una revista mensual il·lustrada, editada en català a Nova York, de novembre del 1874 a maig del 1881. Dirigida per Artur Cuyàs i Armengol i il·lustrada, en gran part, per Felip Cusachs, els 73 números que se'n van publicar van tenir com a teló de fons els anys d'efervescència de la Renaixença a Catalunya i les relacions tenses entre Espanya i Cuba, prèvies a la guerra.



De l'altra banda es tracta d'un diari de l'estada de Miquel Tuson a Nova York al llarg de cinc anys. Miquel Tuson és doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona (2004) i des del 2006, investigador al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York. A través de la seva mirada descobrireu un munt de coses sobre Nova York.

I per acabar, un altre suggeriment de la Maria Rosa: l'article de Josep M. Pou a El Periódico en què ens recomana l'exposició de fotografies de Francesc Català-Roca al Roca Barcelona Gallery : Nova York. Arquitectura en color.
Gràcies!
Que gaudiu de tot plegat!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada